Linking Green

Rome, Italy

THE CHALLENGE

How might we better help people in Rome enjoy the Tiber Rive once again?

TARGET USER

Rome Residences and Tourists who visit Tiber River

Background

Connect the two sides of Tiber and linking the gardens

The primary structure of the design is a lifted up garden that brings the visual connection between two yards. Additionally, four floating islands become a superior physical connection bridging the two sides of Tiber River. The sense of separation created by the Tiber River embankments suggests the need for spatial and visual relationships, proposed as a series of linked green space.

Research

Connect the whole city through Tiber River and the gardens around it

The building not only provides a linked space for visitors to experience the historical gardens but also makes the whole site as a new garden, allowing visitors to get closer to the river.

Structure

Seesaw: Finding the balance

The structure of seesaw inspires the structure system of the central pavilion. The steel tower is the critical point in the middle of a seesaw, and wires are used to create tension force for the building structure. Regarding circulation, the intention is to let people walk spirally and experience the view of Tiber River as well as the city through the glass box.

Design

Floating islands

The four islands, which are controlled by steel wires, can be used as outside cafe space as well as additional external exhibition space. As Tiber River arises, those islands rise as well, and they eventually become an extension of the pavilion structure across the river.

Final Renderings